RESIDENCE HIRSCHER SE (RE)DESCHIDE. E APROAPE GATA !

  • Home
  • Noutati
  • RESIDENCE HIRSCHER SE (RE)DESCHIDE. E APROAPE GATA !

Cu aproape un an in urma incepea, in baza proiectului nostru, o renovare si remodelare de amploare a hotelului Residence Hirscher.

Cladirea cunoscuta in vechime drept “Casa David Iordache” (nicio legatura cu alta intrebare…) este situata pe strada Apollonia Hirscher, la nr. 14. Aici se tinea odata Targul Straielor, care venea in continuarea Targului de Peste. Inca din Evul mediu, strada facea legatura intre Piata principala a orasului (astazi Piata Sfatului) si Strada Neagra (astazi strada Castelului).
Evolutia urbanistica a orasului arata ca strada, denumita ulterior Apollonia Hirscher, face parte din cea mai veche zona construita din cetate. Putine cladiri mediaevale din aceasta parte a orasului au rezistat insa marelui incediu din 1869.
Cea mai veche imagine a imobilului( desenul lui Edward Hulverding din anul 1848, pastrat la Muzeul de Arta din Brasov), demonstreaza ca acesta a pastrat volumetria, forma si dimensiunile originale pana in zilele noastre.
Fatada principala a cladirii este caracterizata de simetrie , elementele de arhitectura si motivele decorative de inspiratie clasicista, acuzand o compozitie orizontala.

Cu peste 10 ani in urma cladirea a fost transformata intr-un hotel original si primitor, bucurandu-si oaspetii cu istoria sa, cu locatia de exceptie si cu mult confort.

Dupa o lunga perioada de exploatare, proprietarii au hotarat ca este momentul sa ofere mai mult si ne-au cerut sa gandim o transformare radicala, cu sporirea numarului de camere, a confortului general, introducerea unui ascensor si a unui salon de mic dejun. Si multe alte imbunatatiri. Lucrarile de constructii si amenajari sunt aproape de final si urmeaza marea (re)deschidere.

Am avut onoarea de a colabora, printre altii, cu d-na Beatrice Bajco, arhitect de interior, care a realizat designul interior si careia i se datoreaza in mare parte noua ambianta a hotelului.

Inca nu s-a deschis, dar, copii fiind si noi din cand in cand, ne grabim sa va prezentam, pe furis, cateva imagini in premiera 🙂 Sa nu spuneti nimanui !!!