Gradinile Suspendate

Cladirile verzi sunt anume concepute, astfel incat sa foloseasca resursele naturale intr-un mod favolrabil mediului. Conform Institutului National de Stiinta a Constructiilor, cladirile in US consuma 39% din totalul de energie in America si aproximativ 68% din cel al electricitatii.

Pe langa asta, cladirile emit 38% monoxid de carbon, 49% dioxid de sulfur si 25% oxid de nitrogen. Intr-adevar, marea majoritate a energiei este produsa din resurse ne-regenerabile. Exista numeroase beneficii ale folosirii de solutii pentru acoperisurile verzi.

Un acoperis verde ofera beneficii la nivel ecologic, economic si social. Haideti sa vedem care ar fi acestea:

1. Acoperisurile verzi ofera protectie pentru apa de ploaie.

Pe acoperisurile verzi, apa de ploaie va fi absorbita de catre plante. Acoperisurile verzi au un strat de scurgere si un substrat. Deci ofera o purificare a apei precum si o intarziere in evacuarea acesteia in sistemul de drenaj. Asta va asista in stabilizarea apei la nivelul solului si astfel nu exista riscul de inundatii.

2. Acoperisurile verzi ajuta la purificarea aerului.

Nu toata lumea stie ca solutia acoperisului verde poate ajuta la purificarea aerului, dar de fapt chiar contribuie. Un asemenea acoperis prezinta plantele intr-o maniera mai buna decat acoperisurile traditionale o pot face.

Green roofs may soon be required on all new buildings in New York City

April 18, 2019 Scott Enman
Brooklyn Grange’s Navy Yard location. Photo courtesy of Brooklyn Grange

Plantele previn orice patrundere ale particulelelor de praf si absorb CO2 pentru a-l schimba in O2. Deci daca calitatea aerului este buna atunci nu sunt riscuri de sanatate.

3. Acoperirea cu plante ale acoperisurilor cladirilor ofera solutii pentru eficientizarea energiei.

Cand sunt comparate cu acoperisurile traditionale, acoperisurile cu cele mai multe plante sunt si cele mai eficiente din punct de vedere al energiei. Daca e vara sau iarna, izolarea casei va fi imbunatatita. Deci daca va fi mai putina conversie de energie atunci va fi si mai putina emisie de gaze.

4. Protectia impotriva apelor pluviale:

Acoperirea cu plante ofera o extraordinara protectie impotriva apelor pluviale. Un acoperis verde ajuta la retinerea apei pluviale cand ploua abundent. Apa retinuta poate fi folosita pentru alimentarea plantelor in timp ce cealalta parte se poate evapora pentru a se reintoarce in atmosfera. Nu doar ca acoperisul poate retine apa, dar de asemnea poate modera temperatura apei. Acoperisul verde poate actiona de asemenea ca si filtru.

5. Solutiile acoperisurilor verzi ca si protectie pentru fauna salbatica.

Acoperisurile verzi pot oferi o noua forma de habitat pentru insecte, pasari si alte specii de animale. Cand orasele se dezvolta, lumea salbatica tinde sa piarda din mediul locuibil. Intr-adevar, acoperisurile verzi pot restabili aceasta situatie.

6. Acoperisurile verzi sunt mai durabile si mai estetice

Solutiile de spatii verzi pe acoperis ofera durabilitate acoperisului. Avand o membrana de waterproof, acoperisul primeste o protectie UV mai mare pentru a rezista la temperaturi mai ridicate. Deci acest tip de acoperis verde va dura in mod categoric mai mult in comparatie cu cele traditionale. Nu este nevoie sa va faceti griji de costurile reparatiilor. Deci putem spune ca solutia de acoperis verde este cea mai buna pentru mediul inconjurator, cat si pentru proprietari. Nu trebuie sa va ingrijorati prea mult pentru intretinerea acoperisului. Sunt durabile si cu un aspect estetic placut.

Asa cum am precizat si in prezentarea noastra, conceptul nostru este de a construi respectand mediul inconjurator cat si solicitarile clientilor nostrii.

Si inca ceva……