Modernizare Hotel Belfort

  • Home
  • Modernizare Hotel Belfort

DESCRIEREA PROIECTULUI

« In centrul orasului, in mijlocul naturii »

Proiectul de fata are ca scop modernizarea hotelului situat central, pe dealul Melcilor, si vizibil dinspre oras, prin inlaturarea aspectului invechit si neadecvat programului arhitectural din care face parte.

Interventiile asupra acestui obiectiv au avut la baza un concept unitar de tratare atat la interior, cat si la exterior, pentru a oferi astfel o mai buna functionare a spatiilor (prin recompartimentare) si pentru a spori confortul vizitatorilor, prin dotari imbunatatite. Aspectul aerisit, placut, si elegant, potrivite unui hotel, sunt dezideratele pe care aceasta lucrare le-a avut ca obiectiv.

Desi initial s-a dorit o interventie mai ampla la nivelul fatadelor, care ar fi transformat complet aspectul exterior al cladirii, din cauza costurilor prea mari pe care le implica acest nivel de interventie, s-a optat pentru varianta simplificata.

Cu toate ca interventiile implementate au fost minime din punctul de vedere al costurilor, impactul asupra imaginii hotelului a fost unul major.

DATELE PROIECTULUI

Nume proiect Modernizare Hotel Belfort
Program Hotel
Tipologie Comercial
Locatie Brasov, Romania
Anul 2017
Status Finalizat
Suprafata 2220 mp
Client S.C. BELFORT HOTEL COMPANY S.R.L.
Colaboratori Dart Proiect, Sfartz Nicolae PFA & S.C. ICCO ENEERG S.R.L.
Proiectare arhitectura Liviu Zarnovean, Dora-Flavia Groza, Ingrid Zarnovean, Alina Fota

 

Concept design interior receptie hotel

Concept initial care miza pe “astuparea” fatadei existente, printr-un “perete” de piatra care se inalta pana in dreptul acoperisului, iar lucarna existenta se largea intr-o terasa generoasa. Concept abandonat pentru costuri ridicate.

Concept final al fatadelor, care s-a adoptat pe baza bugetului redus alocat. Interventiile au constat in: eliminarea tuturor parapetilor ferestrelor mari, eliminarea parapetilor balcoanelor, si deci inlocuirea lor cu balustrade metalice; s-au folosit profile decorative care au marcat pe fatade registre verticale si orizontale, toate cu scopul de a rafina aspectul intregului. Parterul a suportat cea mai mare schimbare. Crearea pergolei care coboara pana la nivelul parcarii, marcheaza parterul, dandu-i inaltimea si prestanta dorita.

Concept design interior camera nr.1
Concept design interior camera acceptat
Concept design casa scarii
Concept design interior mansarda – mic dejun
Imagine receptie, inainte-dupa
Provocarea a constat in “camuflarea” intregii tamplarii a receptiei ,dar permiterea luminii sa patrunda
Exterior, inainte-dupa
Poze exterior